Želite li napredovati na svom radnom mjestu, budite svjesni da su cjeloživotno učenje, kontinuirano obrazovanje i usavršavanje te stjecanje novih vještina ono što poslodavci danas traže od zaposlenika.

Tržište je u stalnim promjenama i teško je očekivati napredak u karijeri ako ne ostajete u tijeku s njima te nastavljate učiti nove vještine i nakon završetka formalnog obrazovanja. No učenje na poslu ne donosi samo napredak u karijeri već i mnoge druge benefite:

1. Smanjuje dosadu

Ako svakodnevno na poslu ponavljate iste stvari ispočetka, vrlo brzo će vam dani postati monotoni. Učenje nove vještine ili iznenadni izazov učinit će vaš radni dan mnogo uzbudljivijim.

2. Povećava izbor opcija

Ako ste svestrani i možete se s lakoćom uklopiti u niz uloga na radnom mjestu, značajno vam je povećan izbora opcija za bolje radno mjesto ili veću zaradu. Tko zna, možda i potpuno promijenite smjer u karijeri!

3. Pomaže zdravlju

Cjeloživotno učenje održava vaš um i tijelo aktivnima te smanjuje razinu stresa. Učenje novih vještina je uzbudljivo i pomaže vam otkriti vlastite neistražene potencijale, što se iznimno pozitivno odražava na osjećaj vrijednosti i postignuća.

4. Čini vas prilagodljivima

Učenje vam pomaže da budete otvoreniji prema promjenama i bolje reagirate u neočekivanim situacijama. Zbog redovitog razvijanja novih vještina bit ćete svjesni svoje sposobnosti učenja novih stvari što će vas učiniti prilagodljivima promjenama na poslu ili u privatnom životu.

5. Čini vas relevantnima

Redovitim učenjem i ulaganjem u profesionalno razvijanje ostajete u tijeku s napretkom i promjenama u tehnologiji što znači da će vaše sposobnosti i dalje ostati relevantne i potrebne na tržištu rada.

Istražujte, pitajte, pronađite mentore, pohađajte tečajeve i seminare, usavršavajte se kako god vam najbolje odgovara, samo nikada nemojte prestati učiti!