Kad ste zadnji put otišli u krevet potpuno zadovoljni svojom razinom produktivnosti tog dana? Produktivnost je definitivno izazov modernog doba jer brojne distrakcije kojima ste okruženi značajno otežavaju  fokusiranje na zadatak. Na sreću, produktivnost se može konstantno poboljšavati stoga već danas možete testirati sljedeće trikove:

1. To-do lista na to-do listi

Stavite organiziranje to-do liste na prvo mjesto zadataka na to-do listi. Bez jasne liste zadataka riskirate gubitak koncentracije i stres zbog posla kojem se ne nazire kraj. Nakon što ste organizirali to-do listu, odaberite samo 5-7 zadatka koji su najhitniji.

2. Žaba za doručak

Stara izreka kaže ako pojedete žabu odmah ujutro, sigurno vam se ništa gore neće dogoditi ostatak dana. To je princip na kojem je nastala ideja da najteži zadatak tog dana obavite odmah ujutro dok ste svježi i odmorni te uhvatite val produktivnosti prema ostalim, lakšim zadacima.

3. Pomodoro tehnika

Pomodoro tehnika jedna od najjednostavnijih tehnika za upravljanje vremenom i povećanje produktivnosti. Utemeljena je na znanstvenoj osnovi da ljudski mozak može biti potpuno koncentriran na zadatak samo u razdoblju od 25 minuta. Dakle, 25 minuta radite potpuno fokusirani na zadatak, zatim uzmite pauzu od 5 minuta.

4. Glazba

Slušajte glazbu dok učite ili radite. Istraživanja su pokazala da smo produktivniji i radimo kvalitetnije ako slušamo glazbu. Naravno, to ovisi i o tipu glazbe koji slušate zato izbjegavajte pjesme s tekstom i držite se laganih instrumentala koje ćete pustiti u pozadini.

5. Duge pauze

Možda se na prvu čini kontraproduktivno, ali redoviti prekidi u radu, uz povremene duže pauze, dokazan su način povećanja produktivnosti.

Koristite li neki do ovih trikova ili imate neki svoj koji vam pomaže da održite visoku razinu u produktivnosti?