U današnje vrijeme znanje nikada nije bilo dostupnije i da bi se do njega došlo, nije potrebno pomaknuti se iz udobnosti svoje radne sobe – dovoljno je samo imati računalo/tablet i priključak na Internet. Elektroničko učenje ili e- učenje (e-learning) je bilo koji oblik učenja koji u obrazovanju koristi računalnu tehnologiju.

Korištenje informacijsko komunikacijske tehnologije za usavršavanje ili nadogradnju vlastitog znanja danas je stvar „opće kulture“, a vrijeme korona krize pokazalo se vrlo produktivnim u tom smislu jer su, osim individualnih edukacija, ovu blagodat moderne tehnologije itekako koristile tvrtke održavajući različite webinare za svoje zaposlenike koji su bili prisiljeni raditi od doma. Da je ovakav način učenja itekako zabavan i produktivan, pokazala nam je i škola na daljinu s obzirom na to da je većina nastavnika bila izuzetno kreativna u izradi nastavnih gradiva i zadataka.

Najveća prednost online učenja krije se u tome što su učenicima na digitalnim edukacijskim platformama (neovisno o modelu) dostupni svi mogući oblici materijala za učenje i ponavljanje kao što su to audio i video lekcije, e-knjige, e-skripte i e-kvizovi.

Još jedna velika prednost krije se u ponavljanju. Dok praćenje klasične nastave u učionici tijekom formalnog obrazovanja ovisi o trenutnoj koncentraciji i pažnji, kod online učenja moguće je svaki puta iznova vraćati se na već odslušanu lekciju dok se ne upije i najmanja pojedinost. Osim toga, svatko može diktirati svoj vlastiti tempo učenja tj. koliko će, kada, kako i odakle učiti.

Mi smo otišli i korak dalje i sa svim tim spoznajama na pameti, kreirali našu Edulab platformu za online poduku pomoću koje uz nekoliko klikova možete pristupiti željenim e-instrukcijama u realnom vremenu.